Zelfstandig reizen met de Buzz Buddy

Zelfstandig reizen met de Buzz Buddy

Veel mensen met een beperking zijn voor hun vervoer afhankelijk van een taxi, begeleiding of bijvoorbeeld familie. Om mensen meer zelfstandig te kunnen laten reizen heeft zorginstelling Cavent de Buzz Buddy ontwikkelt. De Buzz Buddy is een apparaatje waarmee begeleiding op afstand de gebruiker kan volgen en helpen indien nodig.

Zelfstandig reizen met de Buzz Buddy

Ilse Windey is projectmedewerker bij Cavent en daar betrokken bij de ontwikkeling van de Buzz Buddy. Daarnaast werkt Ilse als zelfstandig trainer en ontwikkelaar van trainingen die gericht zijn op omgaan met technologie, implementatie en veranderingen in de zorg.

 

Hoe werkt de Buzz Buddy?

De Buzz Buddy bestaat eigenlijk uit drie onderdelen: een GPS-tracker, een online portaal en een hulpdienst. De GPS-tracker heeft iemand bij zich die zelf- standig de straat op gaat, het is eigenlijk een simpele telefoon die verbonden is met het online Portaal. Het portaal is bedoeld voor bijvoorbeeld ouders of de begeleiding en met één druk op de noodknop kan de reiziger hulp inschakelen. Door het track & trace systeem van de GPS-tracker kan de begeleiding in het portaal precies zien waar de tracker zich bevindt. Ook wordt er direct een vooraf ingesteld te- lefoonnummer gebeld als op de noodknop gedrukt wordt. Zo kan de begeleiding gelijk helpen als de reiziger in problemen is. Naast de telefoon- en de volgfunctie is er ook de Hulplijn. De Hulplijn is altijd bereikbaar wanneer het openbaar vervoer rijdt en zij monitoren de reizigers tijdens de reis.

 

Hier kunt u het hele artikel lezen.

(Bron: Op weg met de ander)

Op weg met de ander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.