Woerdenaar met pagina Wheelchairmafia naar Facebook in Londen

Woerdenaar met pagina Wheelchairmafia naar Facebook in Londen

Frank Sanders reist volgende maand af naar Londen op uitnodiging van Facebook. De gehandicapte Woerdenaar komt daar samen met andere groepsbeheerders uit Europa.

Het telefoontje van Facebook kwam voor Frank Sanders (44) behoorlijk onverwacht. ,,Kennelijk was er al een inschrijfperiode geweest voor groepsbeheerders uit Nederland, maar die had ik helemaal gemist”, vertelt de oprichter van de pagina en groep Wheelchairmafia.

De Woerdenaar zit door een erfelijke stofwisselingsziekte als sinds zijn dertigste in een rolstoel. Dat levert regelmatig frustrerende situaties op. Daarom richtte hij in 2012 de Facebookpagina Wheelchairmafia op. ,,Om de dagelijkse uitdaging van rolstoelgebruikers en daarmee het belang van goede toegankelijkheid onder de aandacht te brengen.” De pagina telt inmiddels ruim 10.000 volgers. De besloten groep die Sanders vorig jaar oprichtte ruim 1.300 leden. ,,Daarin wisselen rolstoelgebruikers onderling ervaringen uit.”

Enthousiast

De medewerkster van Facebook liet Sanders weten dat het bedrijf enthousiast is over de groep. ,,Ze vinden het geweldig wat we doen en wilde een interview. Ook omdat we met onze groep een verbinding maken tussen social media en de echte wereld.”

Een week later zat Sanders te Skypen met medewerkers van Facebook Nederland en Engeland. ,,Ze waren geïnteresseerd in hoe we het aanpakken met de Facebookgroep en waar we tegenaan lopen.”

Daarna volgde een uitnodiging voor een diner met een aantal andere Nederlandse Facebookbeheerders, zoals de beheerders van een koop- en verkoopgroep voor tweedehands zoldermeuk in Amsterdam en een groep voor ouders van hoogbegaafde kinderen. ,,Dat etentje bleek op een boot in Amsterdam die niet toegankelijk was voor rolstoelgebruikers dus daar kon ik niet naartoe”, vertelt Sanders grinnikend. ,,Met het schaamrood op de kaken gaven ze van Facebook toe dat ze daar helemaal geen rekening mee hadden gehouden. Toen hoefde ik het grote belang van goede toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers niet verder meer uit te leggen.”

(Lees hier het volledige artikel(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.