Voorall start campagne in Den Haag ter bewustwording van opstaan voor reizigers met een beperking

Voorall heeft het startschot gegeven van de ov-campagne ‘Wij reizen met het ov!’. Met het initiatief wil Voorall mensen in het openbaar vervoer bewust maken van het belang plaats te maken voor reizigers met een beperking in de tram, trein of bus. Sinds de inzet van trams met lage instap in Den Haag, is het aantal reizigers met hulpmiddel zoals rolstoel en rollator toegenomen. In de trams van HTM werden galante reizigers die opstonden of plaatsmaakten verrast met een pluim voor hun hulp en medewerking. Hiermee sluit de campagne naadloos aan bij de internationale Week van Respect die plaatsvindt van 5 tot en met 11 november. 

Wim Carabain, directeur-bestuurder van Voorall: “Opstaan of opzij gaan voor iemand met een beperking in tram of bus zou vanzelfsprekend moeten zijn. Veel passagiers doen dat spontaan, maar helaas nog niet iedereen. Met deze campagne ‘Wij reizen mee met het ov!’ hopen we te bereiken dat nog meer mensen spontaan ruimte geven aan mensen met een beperking”.

In het kader van de campagne deelt een team van mensen met een beperking de rest van de maand ballonnen uit in de binnenstad van Den Haag. Het inspirerende logo van de campagne is ontworpen door Voorall-vrijwilliger Ferry Rouw.

(Bron Voorall)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.