Van Rijn start campagne ‘Meedoen met een handicap’

Van Rijn start campagne ‘Meedoen met een handicap’

In Nederland vinden we dat iedereen moet kunnen meedoen aan onze samenleving. Maar dat is  helaas niet altijd het geval. Mensen met een handicap lopen regelmatig letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aan. In ons land hebben ruim 2 miljoen mensen één of meer handicaps. Ze zijn slechtziend, blind of doof, hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische of psychiatrische aandoening.

Bekijk de zaken eens wat vaker door de ogen van iemand met een handicap.

Met dat motto startte staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) op de Horecava de campagne ‘Meedoen met een handicap’.

Van Rijn start campagne ‘Meedoen met een handicap’

Met de campagne wil Van Rijn Nederlanders bewust maken en inzicht geven in wat zij zelf kunnen doen om mensen met een beperking volwaardig mee te laten doen aan onze samenleving. De bewindspersoon start de campagne donderdagmiddag op de Horecava in Amsterdam.

Gelijke dromen, gelijke kansen

Van Rijn: ‘Gelijke dromen beginnen met gelijke kansen. Nederland telt meer dan 2 miljoen mensen met een of meerdere handicaps. Naar een café of universiteit gaan kan voor hen door een hoge drempel, het ontbreken van liften of een geweigerde assistentiehond knap lastig zijn. Deze campagne roept ons op het eens vanuit het perspectief van iemand met een handicap te bekijken. Dat werkt. En dan zie je ook dat kleine aanpassingen soms een groot verschil maken.’

Tips en adviezen 

De campagne start met ervaringsverhalen van mensen met een handicap. Op www.meedoenmeteenhandicap.nl vind je adviezen en tips over wat ondernemers kunnen doen. De website bevat informatie over de verplichting om assistentiehonden toe te laten in bijvoorbeeld horecagelegenheden en taxi’s.

VN-verdrag Handicap

De campagne komt voort uit het VN-verdrag Handicap dat sinds juli 2016 geldt in Nederland. Het Verdrag regelt dat iedereen, met of zonder een beperking, volwaardig kan deelnemen aan de samenleving. Ratificatie was opgenomen in het regeerakkoord van kabinet Rutte-Asscher.


Binnenkort hier meer over.  Bekijk hier het het filmpje van ”video horeca VN campagne meedoen met een handicap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.