Tekent u de petitie? Verander de participatiewet!

Dag Minister-President Rutte,

Ik schrijf deze brief naar aanleiding van uw bericht van 17 december 2018 over ‘’Nederland’’ een teer en broos bezit.

Och, zult u denken, daar hebben Noortje van Lith weer, die griet, die mij een brief schreef namens 2,1 miljoen mensen met een beperking.

Helaas ben ik nog steeds niet tevreden met de plannen die mevrouw van Ark heeft gemaakt.

Met de nieuwe plannen krijgen mensen die geen volledige baan kunnen bemachtigen, een aanvullende uitkering vanuit de bijstand. Hierdoor komen mensen toch onder het bijstandsregime te vallen. Het gevolg hiervan is dat  mensen met een beperking moeilijk een eigen bestaan kunnen opbouwen. Zij, die buiten hun schuld om, in sommige gevallen niet veel kunnen werken, moeten een uitkering aanvragen. Een bijstandsuitkering, waaraan allerlei verplichtingen zijn verbonden, zoals onder andere de kostendelersnorm en het hebben van een maximaal eigen vermogen, waardoor we minder mogelijkheden hebben om te sparen.

Ook maak ik me zorgen over een grote groep Wajongers die gekort zijn op hun uitkering, omdat zij arbeidsvermogen hebben, maar helaas geen werk kunnen vinden. Het vaasje zal wat hen betreft al lang gevallen zijn, zij voelen zich tweederangsburger, omdat zij gekort worden door iets waar zij geen invloed op hebben.

U schrijft in uw brief aan de Nederlanders, dat we eens naast u moeten komen staan. Ik sta tegenover u, omdat ik wil dat mensen met een beperking als volwaardige burgers worden gezien en ik wil deze mensen een stem geven.

Daarom ben ik een petitie gestart genaamd ‘’Verander de participatiewet!’’ Participeren is in mijn ogen meedoen in de samenleving en daarnaast ook gelijk behandeld worden. Dit gebeurt nu nog onvoldoende.

Hieronder kunt u de petitie tekenen.

Dank voor het tekenen.

https://actie.degoedezaak.org/petitions/verander-de-participatiewet


Noortje van Lith

Eén reactie

  1. Getekend en gedeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.