Project MARCH exoskelet voor mensen met een dwarslaesie

Project MARCH

De visie van Project MARCH is het teruggeven van volledige mobiliteit aan lichamelijk beperkten die wegens ziekte of ongeluk verlamde benen hebben waardoor zij de rest van hun leven gebonden zijn aan een rolstoel en de ongemakken van dien. Simpele dagelijkse bezigheden, zoals boodschappen doen, worden vaak uitdagend of zelfs onmogelijk bevonden. Door het teruggeven van volledige bewegingsvrijheid ondervindt de beperkte niet alleen de praktische voordelen van autonomie zoals zelf gaan en staan waar hij of zij maar wil, maar is hij of zij ook in staat op ooghoogte met vrienden en familie te communiceren in plaats van dat er steeds maar op hem of haar ‘neergekeken’ wordt. Bovendien verbetert de gezondheid aanzienlijk. Zo neemt onder andere de kans op trombose af, worden botten sterker, gaat de darmwerking vooruit, verminderen doorligwonden, versterken de spieren en neemt de conditie toe. Het afhankelijk zijn van zorgverleners en -verzekeraars neemt af.

Hoewel het project nu vooral gefocust is op mensen met een dwarslaesie, kan ons project in de toekomst doorgetrokken worden naar patiënten met bijvoorbeeld MS of ALS, of naar mensen die een werkongeluk hebben gehad.

Het doel van Project MARCH is het ontwikkelen en bouwen van exoskelet voor mensen met een dwarslaesie dat de zes onderdelen van de Cybathlon kan volbrengen binnen tien minuten. De Cybathlon is een wedstrijd voor bionische para-atleten waar commerciële en academische teams strijden met een exoskelet om zo snel mogelijk de zes onderdelen van de wedstrijd, die ontworpen zijn als imitaties van alledaagse situaties, te trotseren. Er zijn plannen om in oktober 2017 een Cybathlon plaats te laten vinden in Nederland. Wij willen deelnemen aan deze wedstrijd omdat het ons een kans geeft onszelf te toetsen, in contact te komen met en te leren van andere exoskeletten-teams en om publiciteit te genereren.

Project MARCH

Figuur 1 de zes opstakels

 

 

 

 

 

 

Op dit moment bestaat er nog geen exoskelet dat de zes onderdelen van de wedstrijd kan volbrengen binnen tien minuten. Door deze obstakels te overwinnen, kunnen teams bewijzen dat hun exoskelet zowel goed werkt als inzetbaar is om het dagelijks leven van dwarslaesie patiënten te verbeteren. Project MARCH 2016-2017 wil deze wedstrijd winnen zodat wij ons exoskelet met recht het beste exoskelet ter wereld mogen noemen. Op deze manier willen wij een stap zetten in de richting van de visie van Project MARCH en ons steentje bijdragen aan de ontwikkeling van baanbrekende biomedische technologie.

Meer informatie over het project MARCH vindt u op de website projectmarch.nl

Project MARCH

Team 2016-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.