met de rolstoel de natuur in

De natuur in…

Omschrijving: De Zwaakse Weel is een van de grootste natuurgebieden in de Zak van Zuid Beveland. Natuurmonumenten werkt de laatste jaren hard aan natuurherstel en herinrichting. En dankzij de aanleg van nieuwe wandel-, ruiter- en fietspaden is het gebied nu voor streekbewoners en toeristen toegankelijk. U loopt  rond de oude kreek en de omliggende gras- en rietlanden.

Lengte: 7 km

Markering: Folder bij de werkschuur en VVV Goes verkrijgbaar.

Begeleiding: Het gebied is geheel begaanbaar voor rolstoelgebruikers.

Bereikbaar: tussen Nisse, Kwadendamme en ‘s-Gravenpolder 

Breedtegraad:  51°26,434 N   Lengtegraad:  3°52,562 O

Startplaats: de werkschuur,Zwaaksedijk 5 in Kwadendamme

Bijzonderheden: Naar het uitkijkpunt loopt ook een rolstoelpad. Hier is tevens een vissteiger waar met vergunning gevist mag worden.

Faciliteiten:

Informatie: Folder bij de werkschuur en VVV Goes verkrijgbaar.

Honden aan de lijn 

 

  Goedgekeurde route


 

De route 52 is goed te doen met de rolstoel.  U komt aan het begin twee hekjes tegen een niet al te brede rolstoel kan er wel langs. U kunt parkeren bij het restaurant Tante Loes, Veerplein 1 en op de parkeerplaats Paardenmarkt Veerplein te Rhenen. twee hekjes in Rhenen


 

In het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zijn twee paden speciaal voor minder validen aangelegd. Op deze routes zijn onderweg enkele rustpunten.

Kaapse Bossen, Doorn (1,8 km.): deze route start bij de Groene Entree Kaapse Bossen. Deze Groene Entree is bereikbaar via de N227 tussen Doorn en Maarn. U kunt parkeren tegenover conferentiecentrum ‘Kaap Doorn’.

Landgoed Broekhuizen, Leersum (2,6 km.): deze route start bij de parkeerplaats met infopaneel aan de Broekhuizerlaan. Deze route is geschikt voor mindervaliden, maar ook voor blinden en slechtzienden.

Op de volgende websites is meer informatie over routes in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug voor minder validen te vinden:

rolstoelroute.nl
Natuurzonderdrempels.nl


Op de volgende link vind u toegankelijke wandelroutes te Nederland.

Op de website er op uit met de rolstoel vind u rolstoelvriendelijke paden door heel Nederland.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.