Loondispensatie is van tafel!

Ik ben Noortje van Lith, ik ben geboren op 26 december 1996. Ik ben drie maanden te vroeg geboren.  Na de geboorte kreeg ik zuurstofgebrek, waardoor ik een hersenbeschadiging heb opgelopen. Hierdoor heb ik Cerebrale Parese Bilateraal . Dit houdt in dat ik spastisch ben in alle ledematen en dus niet kan lopen. De spasticiteit is aan mijn linkerkant het ergst, waardoor ik bijna alles met rechts doe. Sommige dingen zoals typen kan ik wel met links.

6 september 2018 was het eindelijk zover rond 19.00 u in de avond kreeg ik een push-bericht van de NOS. ”Het plan om mensen met een beperking minder dan het minimumloon te betalen is van tafel.” Toen ik het bericht las sprong ik bijna uit mijn rolstoel. Mijn strijd is niet voor niets geweest dacht ik.

Deze avond werd ik wederom overspoeld door de media, wat natuurlijk enorm leuk is, ik heb actie gevoerd voor een grote groep mensen, in de samenleving. Ik besef hoe blij ik hen heb gemaakt.

Ook de actiegroep ”Wij Staan Op” heeft heel veel gedaan om dit plan van tafel te krijgen. Hen wil in deze blog heel erg bedanken.

Nu het plan om mensen met een beperking minder dan het minimumloon te betalen van tafel is. Zit ik zeker niet stil want er moet nog heel veel gebeuren in Nederland.

Wat ik zelf vooral vreemd vind is dat ze het plan van tafel hebben gehaald vanwege de onuitvoerbaarheid van het plan. Niet vanwege de schendingen van de mensenrechten. Hier moeten we dus heel erg goed op gaan letten. Het mag namelijk niet zo zijn dat mensen met een beperking minder rechten hebben door hun beperking.

Ze zijn nog lang niet van me af daar in Den Haag er valt genoeg te verbeteren in Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.