Hoe ik zwemmen heb geleerd

Hoe ik zwemmen heb geleerd

Toen ik ongeveer in groep 5 zat, ben ik op zwemles gegaan. Dit was niet zwemles met een groep kinderen en een zwemjuf/meester, maar ik alleen met een badmeester. Later een zwemjuf. Die zei wat ik moest doen en hielp als het niet lukte. Later moest ik wel alles alleen doen. Ik heb net als andere kinderen gewoon geleerd, wat je bij je A-diploma moet kunnen. Alleen deed ik alles zonder mijn benen te gebruiken, en had ik voor alles net wat meer tijd nodig. Ik heb leren zwemmen in een bad waar de bodem verstelt kon worden. Elke week moest ik in een beetje dieper water zwemmen. Net zo lang tot ik in een bad kon zwemmen van 2 meter diep. Ook heb ik leren duiken. Ik moet dan niet gaan staan, maar op mijn knieën gaan zitten, armen tegen mijn oren en mijn kin tegen mijn borst en dan naar beneden vallen. Helaas kan ik dit niet meer. Maar ik kan nog wel op de bodem komen. Ook gingen ze kijken hoe ver ik onder water kon zwemmen. Toen ik dat goed kon moest ik door een gat zwemmen. Dit was een mat waar ik onderdoor moest zwemmen. Ook moest ik dit met een spijkerbroek, een T-shirt en schoenen aan doen. Dit ging behoorlijk zwaar maar na heel lang oefenen is het me toch gelukt. Uiteindelijk heb ik er denk ik zo’n 2 jaar over gedaan om mijn zwemdiploma te halen en ga ik nu elke week zwemmen om goed in beweging te blijven.

Tekst Arenda Krijger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.