De nieuwe rolstoel #One

De nieuwe rolstoel #One. TNS is al een tijdje bezig met het ontwikkelen van een nieuw type rolstoel de. Tijdens de Support beurs in 2016 is het concept model van de #One onthuld. Hier zijn enkele foto’s van het concept model voor diegene die niet aanwezig konden zijn.

De nieuwe rolstoel #One

De # One is een rolstoel die gebouwd is om mee te gaan met de modernisering van tegenwoordig. Ook worden in het definitieve model de zithoek en de rughoek van de rolstoel instelbaar zodat de cliënt er voor kan kiezen om actiever te gaan zitten of juist meer in een ontspannen stand te komen wanneer hier behoefte voor is. De cliënt zit dus niet vast aan 1 zitpositie in de rolstoel. Het concept model van de # One beschikt al over de uitschuifbare zitting. Het voordeel hiervan is dat de cliënt voor de banden uit kan komen en hierdoor makkelijker een zijdelingse transfer kan maken omdat de achterwielen niet meer in de weg zitten.

WIFI, Bluetooth enzovoort….

Ook beschikt de rolstoel over zijn eigen Wifi, geluidsbox en tablet die met elkaar verbonden zijn via bluetooth zodat de cliënt zijn muziek aan kan zetten zonder de rolstoel te verlaten. Mocht de accu van de geluidsbox, de tablet of de Wifi leeg zijn dan beschikt de rolstoel nog over zijn eigen accu back-up zodat het desbetreffende onderdeel aangesloten kan worden en weer een tijdje van stroom is voorzien. Dit is natuurlijk ook handig wanneer de telefoon van de cliënt leeg is.

Verder beschikt de # One over verlichting. Die is op dit moment nog verwerkt in de zitbuizen en deze lampen zorgen ervoor dat de cliënt gezien wordt door andere weg gebruikers. TNS wil in het definitieve model verlichting maken die er niet alleen voor zorgt dat de cliënt gezien wordt, maar die er ook voor zorgt dat de cliënt zelf goed zicht heeft op de weg. Daarnaast is de # One uitgerust met geveerde voorvorken om het rijcomfort te verhogen.

Het concept model van de # One wat te zien is op de foto’s beschikt over de volgende opties:
– Scala aan carbon of aluminium rugleuningen
– Naar voor uitschuifbare zitting
– Tablet houder
– Accu back-up met USB aansluitingen
– Wifi
– geluidsbox
– Verlichting
– Geveerde voorvorken

Ontwikkeling

TNS is nog bezig met de ontwikkeling van de volgende opties die op het definitieve model zullen komen:

– Instelbare zithoek die met een gasveer bediend kan worden
– Instelbare rughoek die met een gasveer bediend kan worden

– Verlichting waarmee de cliënt goed zicht heeft op de weg

 Alle genoemde mogelijkheden zijn opties waaruit de cliënt zelf kan kiezen. Wanneer er gekozen word om geen gebruik te maken van bijvoorbeeld de verschuifbare zitplaat en de Wifi, dan zal dit niet op de rolstoel gemaakt worden. De #One is dus een rolstoel die in vele verschillende varianten te verkrijgen zal zijn.

Wordt vervolgd.

TNS revalidatie service

Eén reactie

 1. Marcellus Jozef Pluijmaekers

  Geachte dames en heren,

  Kent u deze websites : http://www.matiarobotics.com/ en https://www.deingenieur.nl/artikel/traplopende-rolstoel
  De evolutie van de rolstoel.

  Met vriendelijke groet,
  MJP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.