Blije reacties na schrappen loonmaatregel arbeidsgehandicapten

De linkse partijen in de Tweede Kamer reageren verheugd op het nieuws dat het kabinet de maatregel van tafel haalt om arbeidsgehandicapten onder het minimumloon te betalen.

“Felicitaties aan allen die zich ertegen verzet hebben, in het bijzonder Noortje van Lith en Amber Bindels van de actiegroep Wij Staan Op!”, zegt SP-Kamerlid Van Dijk. “Een feestje is hen van harte gegund.” Ook GroenLinks-leider Klaver en Asscher van de PvdA geven de actievoerders een groot compliment.

De actievoerders  Noortje van Lith en Wij staan op. laten op Twitter weten dat zij blij zijn:

Ook de jongerenorganisatie van het CDA is blij. De jongeren hadden binnen hun partij al geprotesteerd tegen het plan dat met goedkeuring van de CDA-top in het regeerakkoord is gekomen. “Het idee om mensen met een arbeidsbeperking onder het minimumloon te betalen was niet alleen in strijd met mensenrechtenverdragen, het is ook gewoon onmenselijk”, zegt voorzitter Lotte Schipper van het CDJA.

(overgenomen van NOS 6 september)

2 reacties

  1. Aller eerst gefeliciteerd met het behaalde over winning ik volg het op de voet .ik had goede hoop toen kleinsma op deze post kwam dit is ook iemand met een beperking , en of ze die had ze heeft in mijn ogen de boel vernield voor alle gehandicapten en heeft nu een mooi baant in Drente en heeft niet een de moeit genomen in een uitzending over de af braak van de sociale werkplaatsen .Haar kommetaar was ik heb er niets meer mee te maken .Nu zit ark er ik noemde haar al Hark het is goed op passen bij de VVD voor dat je het weet pakken ze je op een andere manier . Bij de VVD is het rijke rijkeren verder geen gezeik ! Ik had graag met kleinsma in debad gegaan . Het leven is vechten tegen macht , maar we gaan door!!
    gr. nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.